Träningskläder

Sommaren är här och paniken sprider sig hos många. Frågor som ”varför har jag inte tränat tidigare?” och ”kan jag ha på mig det här?” börjar bubbla upp. Anledningen är att vi ofta har fuskat med träningen. Därför är mitt sommartips att köpa lite snygga träningskläder och sikta på en snygg strandkropp – till nästa år.

Ja, det är helt rätt att börja redan nu. Att gå ner i vikt ska inte göras i en handvändning, utan det måste få ta tid. Det är först då det blir bra resultat. Sedan är det ju det här med motivationen också. Alla tycker inte att det är kul att träna. Men då har jag en lösning på problemet. Köp träningskläder redan nu, det är en motivationsfaktor som inte ska underskattas.

Köper du träningskläder redan nu, gör då inte misstaget att köpa saker som är för små och som du räknar med att komma i när du har tränat ett tag. Köp istället träningskläder som sitter riktigt bra. Det blir mycket roligare att träna då, och du kommer med glädje att vilja köpa nya träningskläder när de gamla plötsligt är för stora.

Det här är vad som verkligen kommer hända. Det är dyrt att gå ner i vikt (eller rättare sagt gå ner i mått). Sannolikt kommer du behöva köpa en helt ny garderob (eller låta skräddare sy om dina bästa kläder). Men den glädje och välmående som det här betyder kommer också att visa att det verkligen är värt allt slit med blod, svett och tårar. Och den ekonomiska biten med träningskläder är naturligtvis försumbar.

Tags: ,