Sveriges bästa stad

Stad

Vilken stad som är Sveriges bästa stad är självklart en väldigt subjektiv fråga, jag vill trots det föreslå vilken stad som är Sveriges bästa stad i min åsikt. Att välja Stockholm eller möjligtvis Göteborg vore lätt, det är stora städer och det finns mycket positivt att säga om dem men för att krönas Sveriges bästa stad krävs att staden i sin helhet är den bästa. Stockholm har mycket av allt, skärgården är otroligt vacker, det finns många olika intressanta kulturer. Listan är lång för Stockholm trots det tycker jag inte att helhetsintrycket av staden är nog för att vara Sveriges bästa.

Den näst bästa staden i Sverige tycker jag är Ystad. Det finns många positiva saker att säga om Ystad och jag kan spendera timmar att prata om alla roliga upplevelser jag har haft i Ystad men det är en sak som slår dem alla: Utsikten. Vyn över Östersjön är helt underbar och du får en väldigt bra utsikt från stora delar av Ystad. Det finns inte mycket som slår en måltid runt skymningen nere i Ystads hamn.

Sveriges vinnare

Tärnaby är min vinnare i Sveriges bästa stad. Tärnaby har som många andra städer mycket positivt men naturen och utsikterna är otroligt underbara och det som sätter staden som nummer ett på min lista. Oavsett om det är sommar eller vinter är friluftslivet fantastiskt, på vintern ligger snön och vyerna är hisnande och på sommaren kan du bestiga bergen för otroligt vackra utsikter. Jag var där förra vintern och känslan en vintermorgon när solen precis hade stigit, det hade snöat under natten och vattnet på sjön hade inte fullt frusit är helt obeskrivlig. Tärnaby är den enda plats där jag känt att jag var en med världen.