Klockor från Oris

Oris klockor

En av de mindre kända tillverkarna av lyxiga och exklusiva klockor är Oris. Faktum är att du kanske inte ens har hört talas om Oris överhuvudtaget. Det är större chans att du känner till andra varumärken inom samma bransch, så som Rolex, Omega och Breitling. Men Oris är inte sämre än dem, inte heller har de uppkommit under senare tid.

Redan år 1904 började Oris sin resa mot toppen. Männen bakom Oris hette Paul Cattin och Georges Christian som bodde och verkade i Schweiz. Det är häftigt att även Oris har sitt ursprung i det lilla landet Schweiz, precis som Rolex, Omega och Breitling tillsammans med många andra klocktillverkare. Det verkar som om något speciellt hände för 100-150 år sedan i landet.

En stor anledning till varför du kanske aldrig hört talas om Oris är att de inte tillverkar klassiska armbandsur i lika stor grad som deras konkurrenter till klockornas tron. De har valt att rikta in sin verksamhet främst på att tillverka mekaniska klockor och armbandsur.

Priset för en klocka tillverkad av Oris är högt. Men det är högt därför att kvaliteten och livslängden är hög. Om du köper en klocka ifrån Oris så kan du vara säker på att den kommer att fungera under många decennier framåt. Det kostar en rejäl slant att införskaffa den, men sedan har du en klocka för resten av livet. Det är inte helt omöjligt att den dessutom kommer att gå i arv till någon av dina barn eftersom den antagligen fortfarande fungerar och har gått upp i värde sedan du köpte den. Men du kan naturligtvis lika gärna köpa en klocka från någon av de andra stora tillverkarna av exklusiva klockor, så som Rolex, Omega eller Breitling. Du får helt enkelt själv finna din favorit och satsa på dem sen. Men ta din tid, ett beslut för livet ska inte tas för lätt.