Extremhögern tar över

Idag samlas högerextrema makter från hela Europa på Grand Hotel i Stockholm. Hur har det blivit så? Sverige som toppar många listor när det kommer till mänskliga rättigheter och humanitära förhållanden har blivit en mötesplats för det motsatta. Det är skrämmande och jag kan inte låta bli att inte bli upprörd.

Jag kan väll känna att invandringspolitiken är väldigt uttjatad, men det är ju ändå en aktuell fråga idag. Hur som helst så känner jag att vi måste skilja invandringspolitik från högerextremism. Detta är människor som vill ha en o-jämställd samhällsuppbyggnad. De är ofta nedlåtande mot kvinnor och deras makt i samhället, de vill dra ner på viktiga skyddsnät i vår välfärd så som sjukpenning, de är emot abort och rättigheten för samkönade att gifta sig. Det är tragiskt att dem har fått sånt stöd i hela världen.

Det är många som jämför denna våg med den på 30-talet och det finns helt klart likheter. Men många människor stöttade Hitler av okunskap, rädsla men också för att man inte riktigt var öppen med vad man gjorde på den tiden. Nu är det faktiskt annorlunda. Idag står Donald Trump och förkastar kvinnor, homosexuella och syd-amerikaner öppet och publiken jublar.

Jag blir besviken på mitt land och medborgarna av detta land när de inte tänker närmare än näsan räcker. Vi har ett demokratiskt samhälle, så självklart ska man ha rätt att säga och tycka vad man vill. Men när den rätten utnyttjas för att förminska och förtrycka människor så tappar jag hoppet om framtiden. Vill jag att mina barn ska växa upp i ett sådant här samhälle? Jag trodde vi hade kommit längre än såhär!